Synge i Grønnåsen kirkekor?

Vi tar inn sangere på alle stemmer etter behov! Hjerte i sand

For å synge i Grønnåsen kirkekor er det en fordel om du har litt kor- eller sangerfaring fra før. Det er en fordel, men ikke et krav, at du kan bruke noter som hjelpemiddel for å lære stemmen. Veldig mye av stoffet vi jobber med blir gjort tilgjengelig for egenøving gjennom lydfiler til sangerne.

Viktigst er det imidlertid at du kan synge rent og pent, at du har lyst til å stille opp på øvelser, gudstjenester og konserter sammen med oss, og ikke minst at du er villig til å gjøre en innsats også hjemme med egenøving.

Ta kontakt med vår dirigent for en hyggelig korprat og avtal prøvesang i dag.

Looking for tenors

Korets aktiviteter våren 2016

IMG_1408
Evensong

Tirsdag 15. mars blir det Evensong igjen, en kort kveldsgudstjeneste med tekstlesninger, orgelmusikk og mye korsang.

Første helga i juni markeres Grønnåsen kirkes 20-årsjubileum, blant annet med «Det grønnes i åsen», det tradisjonelle vårarrangementet i kirka. Vi medvirker såklart!

9. – 11. juni blir det midnattsolkonserter i Tromsdalen kirke

I tillegg følger vår medvirkning på gudstjenester i Grønnåsen kirke, ca. en gang per måned:

31. januar, 13. mars (med radiooverføring i NRK P1), 24. april, 22. mai og 5. juni.

Repertoar

Grønnåsen kirkekor jobber for det aller meste med kirkemusikk og spesielt innenfor den klassiske musikktradisjonen. Koret har tidligere fremført flere større korverk, f.eks J. S. Bach sin Johannespasjon og Juleoratorium samt Monteverdis Mariavesper. Koret har også jobbet med norsk kormusikk og urfremført Ulf Krupkas verk «Alfa og Omega». I 2013 fremførte koret Arne Dagsviks Julekantate «I denne søte juletid» samt flere av sangene fra hans samling «Frelseren er født».

Til midnattsolkonsertene i Ishavskatedralen jobber vi alltid med norsk og nordnorsk musikk, både klassisk og ikke-klassisk og her har vi fremført sanger av både Egil Hovland, Knut Nystedt m.fl.

Foto: Ynge Olsen Sæbbe
Foto: Ynge Olsen Sæbbe

I 2015 jobbet koret blant annet med musikk av den britiske komponisten Charles Villiers Stanford (1852-1924).

Høsten 2015 holdt koret sin egen julekonsert med klassisk musikk, musikere og solister. Konserten var satt sammen av motetter og kantater med juletema, aktuelle komponister er blant andre Thomas Luis de Victoria («O magnum mysterium» c. 1587), Jan P. Sweelinck («Hodie Christus natus est» 1619), Dietrich Buxtehude (Das newgeborne Kindelein, In dulci jubilo), Felix Mendelssohn-Bartholdy og helt fram til vår egen Knut Nystedt og Eivind Alnæs.

Siden 2015 har koret jobbet mye med Evensong etter anglikansk tradisjon og sunget mange og varierte versjoner av denne messen, blant andre av renessanse- og barokkomponister som William Byrd, Orlando Gibbons og Henry Purcell men også senere komponister som C. V. Stanford, Herbert Sumsion og Karl Jenkins.

I 2019 fremførte vi Steve Dobrogosz (f.1956) sin jazzinspirerte «Mass» for kor, klaversolist og strykeensemble (1997). Våren 2020 planlegger vi konsert med «Son of God Mass» av James Whitbourn (2001) samt Morten Lauridsens «Lux Aeterna» (1997).

Grønnåsen kirkekor

grnnsen kirkekor

Grønnåsen kirkekor teller i dag rundt 20 sangere og holder til i Grønnåsen kirke i Tromsø. Vi deltar i gudstjenester ca en gang i måneden men holder også jevnlig egne konserter og prosjekter både i og utenfor Grønnåsen kirke.

Grønnåsen kirkekor har tidligere gjort seg bemerket i byen med spennende konserter – alt fra renessanse- og barokkmusikk med historiske instrumenter i orkesteret til nyskrevet moderne kormusikk.

Korets dirigent er Hanne-Sofie Akselsen.

Våren 2016 planlegger vi Evensong i Grønnåsen kirke i mars. Første helga i juni markeres at Grønnåsen kirke er 20 år, og vi medvirker selvfølgelig på jubileumsfeiringen.

Vi bidrar også i 2016 til midnattskonsertene i Tromsdalen kirke (Ishavskatedralen). Årets datoer er torsdag 9. juni, fredag 10. juni og lørdag 11. juni.

Vi trenger din stemme – ta kontakt for prøvesang!

Grønnåsen kirkekor øver i Grønnåsen kirke på tirsdager fra kl 19.30-22 

Foto: Svenn A. Nielsen