Våren 2020 i Grønnåsen kirkekor

Grønnåsen kirke

Våren 2020 legger vi fokuset på oss selv og hvordan vi kan bli bedre sangere, både individuelt og kollektivt. Vi ønsker å løfte nivået og oss selv enda et hakk.

21.2-23.2 kommer Sigrid Randers-Pehrson til Tromsø for å gi oss en innføring i Complete Vocal Technique (CVT) og for å lære oss noen nye sanger. Du kan lese mer om henne og CVT på hennes hjemmeside.

Et annet tiltak er at alle våre sangere vil bli påspandert to individuelle sangtimer med sangpedagog Anne-Berit Buvik. Her vil alle få mulighet til å be om tips og råd samt få individuell oppfølging på konkrete ting man syns er vanskelig når man skal synge. Vi skal med andre ord fordype oss i oss selv, og forhåpentligvis kommer vi ut på andre sida som noe enda bedre enn vi er i dag.

I år startet vi tidlig, allerede den 12. januar sang vi på biskopens tradisjonelle årstale i Domkirka. Der deltok vi også i gudstjenesten sammen med Tromsø Domkor under ledelse av domkantor Hijoo Moon.

Vårsemesteret kulminerer med at vi synger Midnattsolkonserter i Tromsdalen kirke (Ishavskatedralen). Dette blir 4., 5. og 6. juni, konserten starter kl 23 og varer 30 minutter. Her kan du lese mer og kjøpe billetter!

Grønnåsen menighet sin tradisjonelle kulturhelg, «Det grønnes i åsen» blir i år arrangert den første helga i mai, og vi medvirker der. Ellers synger vi som vanlig på gudstjenester i Grønnåsen kirke en søndag hver kalendermåned, vårens datoer er:

26. januar – 4. søndag i åpenbaringstida

23. februar – Fastelavnssøndag – her kommer vi også til å holde en presentasjon av hva vi har jobbet med sammen med Sigrid, det skjer under kirkekaffen rett etter gudstjenesten.

22. mars – Maria budskapsdag

12. april – Påskedag – her deltar en forsangergruppe med sangere fra koret og noen andre med

3. mai – Det grønnes i åsen/5. søndag i påsketida

Videre planer for høsten er at vi omsider skal få fremført en konsert vi har planlagt lenge: «Lux Aeterna» av Morten Lauridsen og «Son of God mass» av James Whitbourn. Med oss har vi saxofonist Lars Lien og organist Bjørn Andor Drage. Dette gleder vi oss veldig til, og det er planlagt å skje i forbindelse med Tromsø internasjonale kirkefestival sist i oktober. Detaljer om dette kommer!

Hva skjer høsten 2019?

Høsten er i gang i Grønnåsen!

Foto: Christian Bakstad

Høsten er kommet og kirkekoret er i gang med øvelsene. Vi jobber som vanlig jevnt og trutt framover og det første som skjer er at vi synger på høymesse i Grønnåsen kirke søndag 25. august kl 11. 

I høst skal det markeres at Kirkelig Utdanningssenter i Nord (KUN) fyller 20 år. Vi har gjennom mange år samarbeidet med KUN gjennom å være praksiskor for kirkemusikkstudentene på kantorstudiet. Mang en kantor har blitt uteksaminert derfra, noe vi er svært glade for å bidra til! Det blir Jubileumsgudstjeneste i Tromsø domkirke onsdag 30. oktober kl 18. Musikalsk leder er Ivar Jarle Eliassen, koret vårt ledes for anledningen av Ragnhild Strauman. Og i år som i fjor skal vi også delta på Regnbuemesse i Tromsø domkirke fredag 15. november kl 20, i forbindelse med Tromsø Arctic Pride. 

Søndag den 8. desember blir det julekonsert i Grønnåsen kirke sammen med Kammerkoret Ultima Thule og deres dirigent Ivar Solberg.  Det blir også julesanggudstjeneste søndag 15. desember kl 11, som vi kaller «Det synges i åsen«, som vår kjære kantor Annimari Pelli har tatt med seg fra Finland. Da synger vi sammen kjente og kjære advents- og julesanger.

I høst vil vi også starte innstuderingen av to flotte korverk som skal fremføres på konsert i mars: James Whitbourns «Son of God mass» for kor, orgel og sopransaxofon, samt Morten Lauridsens «Lux Aeterna» for kor og orgel.

Datoene for kirkekorets medvirkning på gudstjenester i Grønnåsen i høst er: 22. september, 13. oktober, 3. november og 15. desember.

Vi trenger flere sangere på alle stemmer. Ta kontakt med oss – kirkekorstyret(a)gmail.com

Hva skjer våren 2019?

Foto: Terje Hellemo

Våren 2019 fikk en pangstart da vi sang på ordinasjons-gudstjeneste for en fullsatt Grønnåsen kirke da en av våre trofaste sangere gjennom mange år, Svenn A. Nielsen, ble ordinert til prest den 6. januar. Det var en ekstra høytidelig og gledelig anledning å være med på. Videre utover semesteret byr det seg stadig nye utfordringer for oss. 

I mange år har koret medvirket på de populære Midnattsolkonsertene i Tromsdalen kirke («Ishavskatedralen»), alltid i starten av juni. I år prøver vi noe nytt, vi har nemlig blitt tildelt konserter allerede i månedsskiftet februar/mars. Da er det ikke midnattsol, men Nordlyskonserter. Datoene er fra torsdag 28.2 til og med lørdag 2.3. Konsertene starter kl 23. På programmet står blant annet norske Ola Gjeilos vakre verk «Northern lights», noe vi virkelig gleder oss til å fremføre. Det vil også bli en smakebit på det som blir vårens store konsert i Grønnåsen når vi fremfører «Agnus dei» fra Messe av Steve Dobrogosz. Messen skal fremføres i sin helhet lørdag 25. mai på en stor konsert i samarbeid med Ishavsguttene, Harald Bakkeby Moe og et sammensatt strykeorkester. Solist på piano blir vår egen Robert Frantzen.

Som vanlig medvirker koret også på gudstjenestene i Grønnåsen kirke, en gang hver måned. Datoene for dette er i vår 6.1 (ordinasjon av Svenn A. Nielsen), 3.2 (markering av Samefolkets dag), 24.3 (Maria budskapsdag), 21.4 (korgruppe på 1. påskedag) og 26.5 (Det grønnes i åsen-søndagen).

Kunne du tenke deg å synge i Grønnåsen kirkekor? Ta kontakt med vår dirigent Hanne-Sofie A. Frantzen på epost kirkekorstyret(a)gmail.com

Hva skjer høsten 2018

Høsten er allerede godt i gang, og koret medvirker som vanlig på gudstjenester i Grønnåsen kirke en gang hver måned.

Vi har akkurat feiret innsettelsen av Ann Christin Elvemo som ny sogneprest og Annimari Pelli som ny kantor i Grønnåsen menighet. Nå ser vi videre fram mot dette:

4.11 er det Allehelgenssøndag, og vi arrangerer igjen Evensong for alle som har lyst til å komme. Evensong etter anglikansk tradisjon er en kort kveldsgudstjeneste med tekstlesninger og mye korsang. Vi skal også  minnes de i menigheten som har gått bort det siste året. Liturger er Ann Christin Elvemo og Mari Johanne Dahl, Hanne-Sofie A. Frantzen leder koret og spiller orgel. Varmt velkommen til Grønnåsen kirke kl 19!

9.11 medvirker vi på Regnbuemesse under Tromsø Pride i domkirka sammen med domprost Stig Lægdene. Robert Frantzen medvirker på piano, Hanne-Sofie dirigerer og spiller fløyte.

16.12 synger vi jula inn kl. 11 i Grønnåsen kirke og gjentar suksessen fra i fjor. «Det synges i åsen» er en julesanggudstjeneste etter finsk oppskrift, hvor fokuset ligger på at vi synger de kjente og kjære julesangene sammen. Annimari Pelli leder koret.

Så går vi inn i det nye året og innleder vårsemesteret allerede den 6.1, da blir det ordinasjonsgudstjeneste i Grønnåsen for Svenn A. Nielsen, mangeårig sanger i kirkekoret, og vi skal være med og feire hans store dag.

Til våren skal vi også holde konsert i samarbeid med Ishavsguttene og Harald Bakkeby Moe, kirkekoret skal fremføre blant annet Messe av Steve Dobrogosz for kor, piano og strykere!

Hva skjer våren 2018

Vårsemesteret 2018 er godt i gang allerede og vi har gjennomført en Evensong og to gudstjenester i Grønnåsen kirke så langt. 11.03 stiller vi nok en gang opp med Evensong i Tromsø domkirke i samarbeid med Jill Sæterbø Kjølaas og Tromsø International Church, og med oss har vi Grønnåsens kantor Annimari Pelli på orgel og klaver.

Vi ser fram til vårens vakreste eventyr, «Det grønnes i åsen», da skal vi stifte bekjentskap med det nye jentekoret i Grønnåsen, som med sin dirigent Lars Kristian Håkestad Eliassen skal synge for og sammen med oss.

Som vanlig synger vi Midnattsolkonserter i Tromsdalen kirke i juni, årets tre kvelder er 7.-9. juni.

Hva skjer høsten 2017?

Koret starter opp med ukentlige øvelser fra tirsdag 22.8 til vanlig tid kl 19.30-22 og vi ønsker gamle sangere hjertelig velkommen tilbake etter en velfortjent ferie. Vi har også plass til nye sangere, særlig hvis du er tenor eller bass – ta kontakt med vår dirigent hvis du er interessert.

I høst skal vi som vanlig delta på gudstjenester en gang per måned og foreløpig ser kalenderen slik ut: 27. august, 10. september, 15. oktober, 5. november (Allehelgenssøndag) samt korgruppe til 1. juledag. I år som i fjor ønsker vi i samarbeid med staben i Grønnåsen å tilby Evensong kl. 17 i stedet for vanlig høymesse på Allehelgenssøndagen.

Vi planlegger også å holde en julekonsert i helga 16. – 17. desember. Detaljer følger! Koret ser fram til å samarbeide med Grønnåsens nye kantor Annimari Pelli og ønsker henne hjertelig velkommen til oss.

Sees vi i Grønnåsen?

Hva skjer våren 2017?

Våren 2017 blir som vanlig fylt av flott og variert kormusikk, gudstjenester og kulminerer med besøk fra vennskapskor på Island og til sist midnattskonserter i Tromsdalen kirke.

Tirsdag 21. mars blir det igjen Evensong i Grønnåsen kirke. Vi har gjennomført Evensong noen ganger nå og håper at mange vil komme og dele denne stunden med oss. Medvirkende denne gang blir Svenn A. Nielsen, liturg, og Paul Gunnar Staff, kantor. Musikk av Herbert Sumsion og fler.

2. april deltar vi igjen på radiogudstjeneste, direkte overført fra Grønnåsen kirke på NRK P1 kl 11.00, sammen med barnekorene i Grønnåsen.

I vår skal vi takke av vår kjære kantor Paul Gunnar, som går av med pensjon til sommeren. Vi er med på hans avskjedsgudstjeneste samt på Det grønnes i åsen, som i år er lagt til 21. mai. Vi er spente på hvem som blir ny kantor i Grønnåsen!

I Pinsehelga får vi besøk fra kirkekoret på fra Hvammstangi på Island. Vi besøkte dem i 2014 og satser på å gi dem samme hjertelige velkomst og gjestfrie opphold som det de ga oss – følg med for videre informasjon! Begge korene deltar i gudstjenesten i Grønnåsen på 1. Pinsedag den 4. juni.

Midnattskonsertene i Tromsdalen kirke er i år lagt til 15. – 17. juni.

Korets aktiviteter høsten 2016

Som vanlig har Grønnåsen kirkekor en spennende og utfordrende høst foran seg, med mange og varierte oppgaver.

Vårt første store mål er at vi den 6. november skal holde Evensong etter anglikansk tradisjon i Grønnåsen kirke på Allehelgensdagen kl 17. Evensong er en kveldsgudstjeneste som består av kor- og orgelmusikk samt tekstlesninger. Evensong skal være en stemningsfull stund til ettertanke, og i høst skal vi for første gang holde Evensong istedet for vanlig høymesse på Allehelgensdagen. Da utvider vi gudstjenesten med preken samt minnehøytidelighet med navneopplesning. Vi ser fram til denne oppgaven med stor forventning! Les mer om Evensong her.

11. desember skal Grønnåsen kirke fremføre BWV 61 «Nun komm, der Heiden Heiland» av Johann Sebastian Bach på gudstjeneste i Tromsdalen kirke, som en del av Tromsdalen kirkes markering av at det i 2017 er 500-årsjubileum for reformasjonen. Dagen før, lørdag 10. desember, blir det også konsert i Grønnåsen kirke med samme kantate, samt BWV 36 «Schwingt freudig, euch empor». Begge kantatene er adventskantater og dette blir årets julekonsert. Med oss denne store dagen har vi Linde Mothes på cembalo og orgel, samt solister og sammensatt orkester. Mer info følger!

Grønnåsen kirkekor er øvingskor for kirkemusikkstudentene på KUN. I november skal KUN-studentene ha temakveld med bibelske salmer i Elverhøy kirke, og kirkekoret er blant flere medvirkende her. Detaljer følger! Sangere fra kirkekoret skal også medvirke på Taizè-kveld i Grønnåsen kirke under årets TIK-festival.

Utover dette kommer også vår månedlige medvirkning på gudstjenestene i Grønnåsen kirke, i høst blir det 28. august, 11. september, 16. oktober, 6. november – og 1. Juledag deltar en korgruppe på Julegudstjenesten.

Foto: Ynge Olsen Sæbbe Grønnåsen kirkekor sang Bach-kantate i Tromsdalen sist gang høsten 2014.