Repertoar

Grønnåsen kirkekor jobber for det aller meste med kirkemusikk og spesielt innenfor den klassiske musikktradisjonen. Koret har tidligere fremført flere større korverk, f.eks J. S. Bach sin Johannespasjon og Juleoratorium samt Monteverdis Mariavesper. Koret har også jobbet med norsk kormusikk og urfremført Ulf Krupkas verk «Alfa og Omega». I 2013 fremførte koret Arne Dagsviks Julekantate «I denne søte juletid» samt flere av sangene fra hans samling «Frelseren er født».

Til midnattsolkonsertene i Ishavskatedralen jobber vi alltid med norsk og nordnorsk musikk, både klassisk og ikke-klassisk og her har vi fremført sanger av både Egil Hovland, Knut Nystedt m.fl.

Foto: Ynge Olsen Sæbbe
Foto: Ynge Olsen Sæbbe

I 2015 jobbet koret blant annet med musikk av den britiske komponisten Charles Villiers Stanford (1852-1924).

Høsten 2015 holdt koret sin egen julekonsert med klassisk musikk, musikere og solister. Konserten var satt sammen av motetter og kantater med juletema, aktuelle komponister er blant andre Thomas Luis de Victoria («O magnum mysterium» c. 1587), Jan P. Sweelinck («Hodie Christus natus est» 1619), Dietrich Buxtehude (Das newgeborne Kindelein, In dulci jubilo), Felix Mendelssohn-Bartholdy og helt fram til vår egen Knut Nystedt og Eivind Alnæs.

Siden 2015 har koret jobbet mye med Evensong etter anglikansk tradisjon og sunget mange og varierte versjoner av denne messen, blant andre av renessanse- og barokkomponister som William Byrd, Orlando Gibbons og Henry Purcell men også senere komponister som C. V. Stanford, Herbert Sumsion og Karl Jenkins.

I 2019 fremførte vi Steve Dobrogosz (f.1956) sin jazzinspirerte «Mass» for kor, klaversolist og strykeensemble (1997). Våren 2020 planlegger vi konsert med «Son of God Mass» av James Whitbourn (2001) samt Morten Lauridsens «Lux Aeterna» (1997).