Om koret

Koret med sine rundt 20 faste sangglade medlemmer preger både menighetslivet og konsertarenaen i Tromsø. De siste årene har koret arrangert en rekke konserter med et repertoar som spenner fra moderne kirkemusikk og folketoner til gregorianske og oratoriske verk. Koret har samarbeidet med mange profesjonelle musikere og solister fra inn- og utland, og vårt vennskapskor i Steinbach-Hallenberg, Thüringen (Tyskland), har preget korets kunstneriske nett verk og utvidet virksomheten utover Norges grenser.

Våren 2015 besøkte vi Island og Hvammstangi for første gang, der holdt vi konsert sammen med det lokale kirkekoret. I pinsen 2017 fikk vi gjenvisitt fra dem til oss her i Tromsø.

De siste årene har koret rundt to ganger i året holdt Evensong etter anglikansk tradisjon i Grønnåsen kirke. Evensong er en kort gudstjeneste med tekstlesninger og mye korsang som innbyr til ettertanke og meditasjon. Tradisjonen med Evensong er flere hundre år gammel og utallige komponister har skrevet musikk til dette.

Våren 2019 fremførte Grønnåsen kirkekor «Mass» av Steve Dobrogosz med pianosolist Robert Frantzen og et sammensatt strykeorkester (bildet).