Korets dirigent

Foto: Maria Baaring
Foto: Maria Baaring

Hanne-Sofie Akselsen Frantzen (f.1976) er utdannet instrumentalpedagog, korleder og fløytist ved Universitetet i Tromsø, Kunstfaglig faktultet og Koninklijk Konservatorium i Haag, Nederland.

Hun har studert med Paul Wåhlberg og Barthold Kuijken og avsluttet sin mastergrad i traversfløyte våren 2010. Hanne-Sofie er født og oppvokst i Vesterålen og har siden 1996 vært bosatt i Tromsø hvor hun i dag jobber som frilansmusiker og kordirigent.

Hun er en erfaren kordirigent og var kunstnerisk leder for Det Norske Mannskor av 1995 ved universitetet og Studentsamfunnet Driv i Tromsø i til sammen 18 år mellom 1999 og 2017. Hanne-Sofie har ledet Grønnåsen kirkekor siden januar 2013. Hun liker å jobbe med velklingende, variert og utfordrende kormusikk, og hennes viktigste kriterium for hva vi skal synge er at det er god musikk! Under hennes ledelse har koret sunget musikk av norske komponister og arrangører som Knut Nystedt, Egil Hovland, Ola Gjeilo, Henning Sommerro, Arne Dagsvik, Håkon Berge m.fl. Av utenlandske komponister kan nevnes Steve Dobrogosz («Mass» 1997), John Rutter, Charles Villiers Stanford og vi går heller ikke av veien for gamle travere som J. S. Bach, Buxtehude, Palestrina og flere.

Hanne-Sofie gjør ikke skam på sitt slektsnavn – verken når det gjelder intonasjon eller nevenyttighet.